+31610957015 coendewit@gmail.com

NK Duatlon Assen

NK Duatlon Assen

Zwaar, dat is het eerste wat bij me opkomt na afloop van deze wedstrijd. Ook tijdens de wedstrijd kwam die gedachte diverse malen voorbij. Ik heb dit jaar geen duatlons gedaan, dus het was vooraf erg lastig in te schatten hoe ik ervoor stond. Wel wist ik dat het met de snelheid redelijk de goede kant op ging na enkele 5 kilometer wedstrijdjes gelopen te hebben. Het blijft bijzonder hoe wedstrijden zorgen voor prestatieverbeteringen, ik heb verder alleen duurtempo’s gelopen tot maximaal drie keer per week. Maar langere wedstrijden heb ik niet kunnen doen, behalve twee kwart triatlons, maar dat is niet te vergelijken in zwaarte met een duatlon zo bleek maar weer eens.

Omdat ik vooraf niet wist hoe ik ervoor stond koos ik ervoor om niet hard te starten. Zonder de kopgroep uit het oog te verliezen liep ik erg op reserve, vooral de eerste ronde. De tweede ronde kwam ik op kop te lopen van de achtervolgende groep en heb de rest van de afstand vooral alleen in de wind gelopen. Ik kwam steeds dichterbij de kopgroep en aan het einde zat ik er kort achter. De wissel was niet erg sterk want op de fiets zag ik niemand meer terug. Ik werd al vrij snel in de eerste ronde bijgehaald door Daan de Groot. Net voor het einde van de eerste ronde miste ik een afslag. Mijn zicht werd geblokkeerd en ook mijn blik werd afgeleid door tegenliggend verkeer en zag ik daardoor de suppoost die voorbij de afslag naar rechts stond niet. Na teruggereden te zijn zag ik dat ik ingehaald was door Teun van der Meulen. Wat minder gemotiveerd vervolgde ik de race en merkte door de verloren focus dat ik het zwaar kreeg. Water kon ik nog drinken, maar met de aangemaakte drank had ik moeite. De gelletjes op de bovenbuis hebben de race zelfs overleefd. Vlak voor de wissel werd ik pas ingehaald door Alexander Picard die ik vooraf voor de titel zag strijden.

Wederom geen briljante wissel, vooral omdat mijn fiets niet lekker op het rek bleef hangen. Alexander ging er hard vandoor en ik was hem direct kwijt. Mijn benen deden pijn, vooral mijn kuiten. Tamelijk rustig ben ik vervolgd en zag dat ik meer boven dan onder de 4:00/km zat. Na het keerpunt zag ik een redelijke voorsprong op Erik van der Heijden en Roland Besselink en vermoedde dat er aan de klassering niet veel meer zou veranderen. Pas laat in de tweede ronde begon ik weer wat soepeler te lopen. Maar zonder dreiging van achteren en uitzicht op tegenstanders voor me was de noodzaak om harder te gaan er niet. Resultaat een zesde plek overall en als eerste oudere man.

Na een seizoen niet meegestreden te hebben valt het me niet tegen, maar ik kan van het resultaat ook niet enthousiast van worden. Wel positief is een aantal nieuwe gezichten die goed presteren. En spijtig dat Wim van Nieuwkerk vooralsnog minder gedreven de sport gaat beoefenen na zijn officiële afscheid van de wedstrijdsport.

NK_duathlon_teletekst