+31610957015 coendewit@gmail.com

Sportbiografie

Na vele omzwervingen in de meest uiteenlopende takken van sport kwam ik in 2007 via het Gelders Looppaspoort in aanraking met de atletiek. Na enkele wedstrijdjes te hebben gelopen merkte ik dat ik grote sprongen maakte in mijn gelopen snelheden. In een grijs verleden had ik al eens een halve marathon gelopen en daaruit bleek niet dat ik enig talent had. Nu ik me dusdanig verbeterde na iedere wedstrijdprikkel kreeg ik de smaak stevig te pakken.

In 2009 heb ik me aangesloten bij de atletiekvereniging Ciko ’66. Ik mocht direct naar de wedstrijdgroep en daar heb ik onder Paul van Rooijen en Dick Leseman opnieuw flinke progressie geboekt. Ik merkte dat ik behalve in regionale wedstrijden me ook kon gaan meten met de landelijke top van de masteratletiek. Met enkele voor mij zeer memorabele prestaties waaronder brons en zilver op een NK maar ook een vierde plek waaraan ik goede herinneringen heb.

Mede omdat ik op late leeftijd met atletiek ben begonnen is mijn belastbaarheid altijd een punt van aandacht geweest. Om die reden heb ik in 2009 een racefiets aangeschaft om veilig meer te kunnen sporten. Het plezier in het fietsen was vanaf het eerste tochtje aanwezig. Tijdens ritten met andere atleten bleek ik ook op de fiets m’n mannetje te staan waardoor de vraag al snel gesteld werd: is duatlon niets voor jou?

In 2012 nam ik voor het eerst deel aan een duatlon in Borne. Onder de indruk van de sfeer maar ook van het fantastische materiaal dat ik daar zag werd ik geheel onverwacht tweede in de mastercategorie, 6e overall. Na die uitslag heb ik me meteen ingeschreven voor het NK in Tilburg. Hier behaalde ik ook geheel boven verwachting een zilveren medaille in de M40 categorie en werd ik 7e overall.

Na zulke resultaten, zonder één specifieke duatlontraining of specifiek fietsmateriaal, liggen in de duatlonsport dusdanige verbetermogelijkheden dat ik niet kan wachten op het nieuwe seizoen!